Hack4Achievement hakatonas – atviros durys kiekvienai jaunojo verslininko idėjai

2024-07-10 • Lėja Ažukaitė

Hakatone gimusi programėlė skirta gelbėti Jūsų ir antrosios pusės santykius!

Annabelle Egwuyenga ir Mykolo Pociūno pristatyta mobilioji aplikacija „Garrden“ sužavėjo teisėjus ir pelnė pirmąją vietą hakatone.

Hakatonų nauda yra neįkainojama. Jie suteikia dalyviams galimybę eksperimentuoti su naujomis idėjomis bei kurti produktų prototipus, bendrauti su bendraminčiais ir išmokti būtinų komandinio darbo bei problemų sprendimo verslo pasaulyje įgūdžių. Mentorių palaikymas ir galimybė laimėti prizus skatina dalyvius konkuruoti tarpusavyje ir išgvildenti geriausias, rinkai patraukliausias idėjas.

Jaunaragiai (ang. Junicors) yra neliečiamojo kapitalo fondas, orientuotas į jaunas ir talentingas ankstyvojo etapo ir didelio potencialo komandas. Fondo unikalumas - partnerystė su ankstyvosios stadijos rizikos kapitalo investuotojais ir verslo angelais, kurie drąsiai prisideda prie jaunųjų talentų ugdymo. Finansinė pagalba, mentorystės programos bei galimybė pažinti verslo ekosistemos veikėjus, visa tai yra pasiekiama dėka sunkaus filantropų darbo.

„Lietuvos Junior Achievement Alumni“ oficiali Europos „Junior Achievement Alumni“ tinklo dalis, vienijanti „Lietuvos Junior Achievement“ programas baigusius narius. Ši organizacija vienija motyvuotus asmenis, kurie skatina jaunimą kurti inovatyvius verslus, augti ir tapti sėkmingais verslininkais, savanoriais ar specialistais įvairiose srityse, tokiose kaip technologijos, verslas, finansai, švietimas, informacinės technologijos, medicina ir kitos.

Gegužės 10–12 dienomis vykęs Junicorns ir Lietuvos Junior Achievement alumni bendruomenės organizuojamas „Hack4Achievement” hakatonas susilaukė didelio dėmesio.

Trys įspūdingos renginio dienos prabėgo greitai: sesijos su talentingais mentoriais, kurių patarimai dalyviams padėjo pažvelgti į problemas iš kitos perspektyvos, sėkmės/nesėkmės istorijos žinomiausių Lietuvos įmonių atstovų, dėmesį prikaustančios prezentacijos, kviečiančios geriau suprasti startuolių pasaulį ir jo subtilybes.

Renginio metu jauni verslininkai pristatė savo startuolių idėjas, formuodami naujas komandas arba tęsdami darbą esamose komandose. Jie varžėsi dėl pagrindinio prizo – 3000 EUR piniginio čekio ir galimybės gauti iki 30 000 EUR investiciją iš „Junicorns“ ir „Firstpick“ pre-akceleratoriaus.

„Firstpick“, „Katalista Ventures“, „FO Consulting Group“, „Nasdaq“ – tai tik keletas kompanijų, kurių parama ir bendradarbiavimas padėjo įgyvendinti šio hakatono išsikeltą tikslą – atrinkti geriausią iš geriausių, didžiausią potencialą turinčią komandą, kurios idėja yra ne tik unikali, bet ir gali būti sėkmingai įgyvendinta.  

Nugalėtojais buvo paskelbti Annabelle Egwuyenga ir Mykolas Pociūnas, renginio metu susiformavusi komanda, kuri pristatė mobiliąją aplikaciją pavadinimu „Garrden“.

Šiandieniniame užimtame pasaulyje daugelis apleidžia savo artimiausius santykius, nes technologijos suteikia galimybę pabėgti nuo kasdienio streso ir įsipareigojimų kupino gyvenimo. Štai kodėl tokia programėlė kaip Garrden yra išsigelbėjimas. „Garrden“ yra vizuali jūsų asmeninių santykių ataskaitos kortelė, parodanti, kurie iš jų klesti, o kuriems reikia dėmesio. Jame yra santykių veiklos vizualizacija, suasmeninti tikslai, veiklos stebėjimas ir naudingi patarimai. Vartotojai gali sekti pažangą naudodami vaizdinius elementus, pvz., “blooming flowers” (liet. žydinčias gėles).

„Garrden“ tikslas – supaprastinti santykių palaikymą, užtikrinant, kad visi jūsų artimieji nebūtų apleisti ir jūsų santykiai išliktų tvirtesni nei bet kada.

Taip pat, „Nasdaq“ skyrė 1 000 EUR prizą „InsightScope“ komandai: Domantui Meliukščiui, Justinui Klevinskui ir Martynui Rafanavičiui. Haktono metu ši komanda atsižvelgė į tai, jog renginių organizatoriai analizuoja grįžtamąjį ryšį individualiai skaitydami kiekvieną žinutę, komentarą, kurie dažnu atveju yra pateikiami teksto formatu. Kalbos modeliai galėtų būti tas sprendimas, kurio visi seniai laukėme: pasitelkus sentimentų analizę, grįžtamojo ryšio automatizavimas, kuris ne tik pateiktų išsamesnę informaciją, bet ir pagreitintų procesą. Bendraudami su mentoriais, jie taip pat suprato, kad ne tik renginių organizatoriai susiduria su šia problema, bet ir universitetai, EdTech startuoliai bei akcijų biržos socialiniuose tinkluose. Po hakatono, „InsightScope“ komanda toliau kalbina įvairių industrijų verslus, siekdama rasti nišą, kur jų siūlomas produktas galėtų sukurti didžiausią vertę.

„GOSS“ komanda buvo apdovanota 1 000 Eur už teisines „FO Consulting group“ paslaugas. Komandos nariai Lukas Goss, Modestas Akelis ir Edita Naidaitė savo startuolio idėją apibūdino tokiais žodžiais: dirbtinis intelektas, „sonic branding‘as“ ir „B2B”. Ši komanda siūlo garso prekės ženklo kūrimo ir vystymo paslaugas, pasitelkiant dirbtinį intelektą. Jų svetainėje verslai, pateikę informaciją apie save (moto, vizija, misija, nuotaika), galės turėti savo unikalų garsinį prekės ženklą ar unikalų muzikos takelį, kuriuos galės naudoti socialiniuose tinkluose bei reklamose, turėdami visas autorines teises.

500 EUR už IP konsultavimą ir prekių ženklų registravimą įmonė „METIDA“ skyrė „Roomdevu“ komandai: Deimantei Kilkytei, Tautvydui Kilkiui, Viktorijai Ašiuraitytei, Nojui Raškevičiui, Gabijai Miliūnaitei. „Roomdevu“ programėlė, kuri padės studentams susirasti kambarioką ir gyvenamąjį būstą pigiau, greičiau ir  saugiau. Pritaikę algoritmą ir implementavę psichologinius klausimynus, jie pažada užtikrinti, kad naujas kambariokas atitiktų vartotojo gyvenimo įpročius, gyvenimo būdą bei pomėgius. Roomdevu meet your roomate soon!

Hakatonų tikslas – atskleisti talentus, kai komandos idėja gali virsti tikru verslu, kuris sukuria pridėtinę vertę visuomenei, įkvepia jaunus žmones siekti savo ambicijų. Klestintys startuoliai skatina ekonomikos augimą ir garsina Lietuvos vardą visame pasaulyje. Jaunieji verslininkai – tai Lietuvos ateitis.